Nieuwleusen Synergie viert 10-jarig bestaan en geeft tien keer 1000 euro weg aan goede doelen

Vorig jaar deelde Synergie Niewleusen ook tien cheques uit van 1000 euro. Foto: Rieks Voslamber

Nieuwleusen Synergie viert op 10 september het 10-jarig bestaan. De bewonerscoöperatie grijpt het jubileum aan om een flink feestje te organiseren. Omdat er deze zomer al een vol programma is in Nieuwleusen is besloten om het jubileumfeest te combineren met de opening van het nieuwe seizoen in kulturhus de Spil op 10 september. Ook wordt er die dag tien keer duizend euro weggegeven aan goede doelen.
Lees meer over
De Staphorster

De twee windmolens die geplaatst zijn door Nieuwleusen Synergie draaien goed en leveren volop stroom. Een deel van de opbrengsten gaat als vergoeding naar omwonenden. De rest van de opbrengst komt volledig ten goede aan de gemeenschap van Nieuwleusen. Een deel zal jaarlijks uitgekeerd worden aan diverse doelen die zich melden met een project of initiatief dat ten goede komt aan Nieuwleusen.

Omdat Nieuwleusen Synergie werkt met vrijwilligers komen uiteindelijk alle inkomsten ten goede van de gemeenschap. De afgelopen tijd is er onder andere een bijdrage geschonken aan de totstandkoming van een eigen onderkomen voor de biljartvereniging De Brouwerij. Daarnaast is het midzomerfeest van de Spil gesponsord.

Tien keer duizend euro

Ook vorig jaar is er 10 keer 1.000 euro uitgereikt. Zo ontvingen de plaatselijke EHBO, de belangenvereniging buitengebied West, de organisatie van de kerstmarkt, het eetcafé in de Spil, SV Nieuwleusen, initiatief fruit voor basisscholen, de bijenhouders vereniging, de historische vereniging, stichting Hand in Hand en molen Massier allen een mooie cheque.

En ook dit jaar worden er weer 10 cheques van 1.000 euro uitgereikt. Alle verenigingen en goede doelen in Nieuwleusen komen in aanmerking als voldaan wordt aan het criterium dat het geld wordt ingezet voor de leefbaarheid, duurzaamheid of algemeen welzijn van de gemeenschap. Daarnaast ondersteunt Nieuwleusen Synergie alleen doelen met een algemeen en geen specifiek (bijvoorbeeld politiek of religieus) karakter. Tijdens het feest op 10 september worden de winnaars bekend gemaakt. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage dient vóór 1 september een aanvraag te worden ingediend, waarna een jury de selectie zal maken.

Aanvragen kunnen worden ingediend via de knop “Aanvraag bijdrage synergiefonds”, die te vinden is op de homepage van nieuwleusensynergie.nl .

Nieuws

menu