Ook Staphorst doet mee aan Landelijke Opschoondag: 'Kom in actie en help mee Staphorst schoon te maken!'

Landelijke Opschoondag in Tuk. Foto: Sieb van der Laan

Ook dit jaar is er weer een Landelijke Opschoondag. In heel Nederland wordt op 18 maart een grote voorjaarsschoonmaak gehouden, van straten, pleinen en buurten. Ook in Staphorst wordt er weer flink opgeruimt. Zo gaat iedereen met een mooie, schone straat het voorjaar in. Wie wil meehelpen kan een opruimset aanvragen bij de gemeente.
Lees meer over
De Staphorster

Lekker wandelen of buitenspelen doet iedereen het liefst in een schone buurt waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen. Daarom roept de gemeente Staphorst iederee op om tijdens de Landelijke Opschoondag in actie te komen en de straten een voorjaarsschoonmaak te geven. Wethouder Alwin Mussche: „Samen aan de slag voor een schone buurt, een schoon dorp of schone gemeente. Vele handen maken licht werk en door samen op te ruimen kan het ook nog gezellig zijn.”

Vraag een opruimset aan

Inwoners van Staphorst kunnen een opruimset aanvragen waarmee zij tijdens de Landelijke Opschoondag zwerfafval kunnen opruimen. Vraag een set aan door een mail te sturen naar duurzaamheid@staphorst.nl. Een opruimset bestaat uit een afvalgrijper, handschoenen, hesje en vuilniszakken. Het opruimpakket kan na aanvraag worden opgehaald bij de gemeentewerf op woensdag 15 maart van 12.30 tot 15.30 uur of op vrijdag 17 maart van 12.30 tot 15.30 uur.

De grijper kunt je de week na de Landelijke Opschoondag weer inleveren bij de werf. Zo kunnen de grijpers bij een volgende actie opnieuw gebruikt worden.

Containers

Op vijf verschillende plaatsen in de gemeente staan speciale containers waar het verzamelde vuil in kan worden gestopt. De containers zijn te herkennen aan de sticker van de gemeente. Op vrijdag worden de containers geplaatst bij de ondergrondse containers bij de CNS, bij OBS De Berkenhorst en bij OBS De Iekmulder. Daarnaast worden containers geplaatst op de pleinen bij het Dienstencentrum en de Maarten Lutherschool. Op maandag 20 maart worden de containers weer opgehaald.

Nieuws

menu