Opening van expositie 'de vrijwillige werkers in het groen' in de Veldschuur in Rouveen tijdens Tweede Paasdag

Tweede Paasdag is de opening van een bijzondere expositie bij De Veldschuur.

Tweede Paasdag is de opening van een bijzondere expositie bij De Veldschuur. Foto aangeleverd

Tweede paasdag is er tussen 13.00 en 17.00 uur van alles te doen in de Veldschuur in Rouveen. Studenten van het zone.college in Zwolle organiseren activiteiten om kinderen meer te leren over dieren en de natuur in Nederland en Paletkunstenaars exposeren portretten van IVN- en Veldschuurvrijwilligers
Lees meer over
De Staphorster

Zo kunnen de kinderen zoeken naar waterdiertjes, meedoen met een speurtocht, sporen zoeken, knutselen, insectenhuisjes schilderen en uilenballen uitpluizen. En natuurlijk wordt er naar paaseieren gezocht.. Om 15.00 uur gaat kunstenaarsvereniging Palet een bijzondere expositie onthullen. In de Veldschuur is in april en mei een verrassende portretten expositie te zien.

Groene vrijwilligers

Een aantal actieve, ‘groene’ vrijwilligers van de Veldschuur en van IVN-Zwolle (Instituut voor natuureducatie), is door kunstenaars van de Zwolse kunstenaarsvereniging Palet geportretteerd. Deze portretten vormen samen een gevarieerde expositie met onder andere tekeningen, schilderijen en geboetseerde portretten. In deze werken tonen de kunstenaars hun verschillen in waarnemen, werken en visie op het portret. Met deze portrettenexpositie brengt de Veldschuur we een ode aan dee modellen: ‘De vrijwillige werkers in het groen’.

Voor meer informatie over de expositie en de activiteiten kijk op www.veldschuur.net .