Oranjevereniging Rouveen pakt op Koningsdag uit met kinderoptocht, feesttent en autorodeo

Een overzicht van het feestterrein in Rouveen tijdens Koningsdag van een voorgaande editie.

Een overzicht van het feestterrein in Rouveen tijdens Koningsdag van een voorgaande editie. Oranjevereniging Rouveen

Oranjevereniging Rouveen heeft de oranjekoorts alweer te pakken. De planning voor de festiviteiten dit jaar is rond. „We hebben een feest georganiseerd waar voor iedereen wat bij zal zijn om aan mee te doen”, vertelt Geline Hulst, secretaris van de Oranjevereniging Rouveen.
Lees meer over
De Staphorster

„Wij kijken er naar uit om alles weer op te bouwen en onze evenementen te vieren. Na een jaar lang vergaderen is dit toch echt waar we het voor doen”, aldus Hulst. De aftrap van de festiviteiten van de Oranjevereniging is op zaterdag 22 april. Die avond is de jaarlijkse feestavond. De tent is vanaf 21.00 uur geopend en band Royal Beat gaat voor de muziek zorgen. Als afsluiting gaat DJ Bass Chaserz de haringen uit de tent blazen.

Voor deze avond is het alleen mogelijk om van te voren kaartjes te kopen via de website van de Oranjevereniging. Woensdag 26 april is er een kinderoptocht met als thema ‘De bevrijding’. Vanaf 18.30 uur begint de optocht door de dorpskern van Rouveen onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging ‘Prinses Margriet’.

Aubade

Donderdag 27 april is het Koningsdag en viert ook Rouveen de verjaardag van Koning Willem Alexander. „We gaan deze dag om 09.00 uur van start met de aubade op het kerkplein. We zingen een aantal coupletten van het Wilhelmus”, vertelt Hulst. De dansgroep van SV Rouveen gaat een optreden verzorgen op het lied `Zigg Zagg` van de koningsspelen 2023. „Bij de aubade kunnen kinderen een stempel krijgen waarmee ze in de middag gratis toegang krijgen tot het feestterrein.”

Aansluitend aan de aubade is er van 09.30 tot 11.00 uur een feestprogramma voor kinderen van de leeftijd groep 1 tot en met 8 op het terrein bij de feesttent aan de Schipgravenweg. Dit jaar is de ingang aan de Scholenland. Er zijn verschillende attracties, zoals een stormbaan, het reuzenrad, een schiettent en springkussens. „Je kan een glittertattoo laten zetten of je gezicht laten schminken. En Sem de ballonnenman staat voor je klaar om iets moois te maken!”

Voor de kinderen van groep 1 tot 4 is in de feesttent een voorstelling te zien. De voorstelling voor groep 1 en 2 begint om 09.30 uur en de voorstelling van groep 3 en 4 begint om 10.45 uur. Zit je in groep 5 tot en met 8 dan kan je meedoen met activiteiten. Groep 5 en 6 mogen lasergamen en groep 7 en 8 paintballen.

Autorodeo

Het middagprogramma start om 13.00 uur, het terrein is vanaf 12.30 uur geopend voor publiek. Om 13.00 uur start de autorodeo. Weer een flink aantal (st)rijders durven het aan. Vanaf 14.00 uur is er live muziek op het buitenpodium De Bleerkerre. Bij dit buitenpodium kunnen bezoekers op het terras De Kaékeldeele zitten. De kinderen kunnen ondertussen terecht bij de springkussens, de speelplaats, klimmen op een klimwand, zweven in de zweefmolen of het terrein van bovenaf bekijken in het reuzenrad. Na afloop van het middagprogramma is er vanaf 18.00 uur live muziek van Mama Maffia in de feesttent.

Om 19.30 uur start het avondprogramma met het Oranjeconcert van het Christelijk Mannenkoor Staphorst in de Levensbron te Rouveen. De kerk is open om 19.00 uur. Het mannenkoor gaat een concert verzorgen onder begeleiding van Arjan en Edith Post op de trompet, Jorrit Woudt op de vleugel en Harm Hoeve op het orgel. De algehele leiding is in handen van Johan Bredewout. Vanaf 21.00 uur is er feest in de tent met DJ Benn.

Bezoek www.oranjeverenigingrouveen.nl of volg de Oranjeverenging op Facebook en/of Instagram om op de hoogte te blijven.