Oude Tractoren Comité Staphorst houdt weer een speciale dag voor de onmisbare hulpkrachten voor boeren

De dag biedt liefhebbers van tractoren de kans om terug te gaan in de tijd. Foto: Geert Kleis

In Staphorst wordt op 17 juni weer een oude tractoren dag gehouden door het Oude Tractoren Comité Staphorst (OTCS). Vanaf 9.00 uur staan de oude tractoren en stationaire motoren opgesteld en is het evenemententerrein ‘De Tippe’ open voor publiek. Kinderen kunnen genieten van een springkussen op het terrein.
Lees meer over
De Staphorster

De organisatie is sinds jaar en en dag de Oude Tractoren Comité Staphorst (OTCS). Ze zijn er in alle soorten en maten: oude tractoren en de liefhebbers ervan. Hijgende en puffende apparaten, vroeger de onmisbare hulpkrachten voor boeren. Als je het de liefhebbers vraagt, weten ze het zeker: deze oldtimers hebben een hart en een ziel. Ze leven, zeker als ze schokkend tot leven komen.

Terug in de tijd

De dag biedt liefhebbers van tractoren de kans om terug te gaan in de tijd en verhalen op te halen van hoe het er vroeger aan toe ging. Het oude tractoren comité hoopt dat er tientallen oude tractoren van minstens 40 jaar oud uit de wijde omgeving naar Staphorst komen voor deze dag.

De deelnemers worden in twee groepen verdeeld en zullen om de beurt een rondrit door de omgeving rijden. Ook zal er een tractor wip-wap aanwezig zijn voor deelnemers. Bij aankomst krijgen de deelnemers een ontbijt en bij vertrek vanaf 16.00 uur een aandenken aan deze dag. Deelnemers en publiek hebben gratis toegang tot het terrein dankzij de sponsoring.

Als je een oude tractor of een stationaire motor hebt en je wilt meedoen aan dit evenement, ga dan naar www.oudetractorenstaphorst.nl om je aan te melden.

Nieuws

menu