Oude antieke puffende brommers kunnen weer uit de garage tijdens 'Oldtimer bromfietsrit' van AMBC Staphorst

Het afgelopen jaar kon de AMBC Staphorst maar liefst 325 deelnemers inschrijven. Foto: AMBC Staphorst

De jaarlijkse AMBC Oldtimer bromfietsrit van AMBC Staphorst wordt verreden op zaterdag 18 juni. Het is de 29ste keer dat de antieke brommers uit de stalling gehaald worden voor een gezamenlijke tocht. De start is deze keer bij uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst en de 18 kilometer lange rit op de brommers gaat door het bosrijke zuidwestelijke deel van Drenthe.
Lees meer over
De Staphorster

Normaliter komen de deelnemers vanuit het gehele land om mee te rijden en dat zal ook nu ongetwijfeld het geval zijn. Opvallend is dat de afgelopen jaren ook de jeugd interesse heeft gekregen in de mooie oldtimers die zeker 20 jaar ouder zijn dan hun bestuurders. „Zo blijft het hopelijk nog jarenlang een rijdend museum wat tijdens de ritten vaak wijzende vingers en complimenten oplevert”, zo schrijft de motorclub in hun nieuwsbrief.

Inschrijven

Het afgelopen jaar kon de AMBC Staphorst maar liefst 325 deelnemers inschrijven, daar hoopt men dit jaar (ruim) aan voorbij te gaan. De deelname is gratis, maar inschrijven ter plaatse is verplicht. Dit in verband met de gratis attentie welke wordt aangeboden door evenementsponsor Meesters Tweewielers uit Staphorst. De start van de solexen zal rond de klok van 12.30 uur zijn terwijl de rest van de antieke meute een kwartier later vertrekt.

Inschrijven kan voorafgaand aan de rit bij Kisteman binnen terwijl men dan tevens een lekker vers bakje koffie kan nuttigen. De rit wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van computer speciaalzaak Compustore uit Staphorst.

Nieuws

menu