PlasmaMade betrokken bij onderzoek luchtkwaliteit en luchtreiniging bij sporten in binnenruimte

PlasmaMade is ook al maanden druk met mondkapjes. Frens Jansen

Staphorst/Eindhoven – Het Staphorster bedrijf PlasmaMade is betrokken bij een onderzoek dat morgen wordt uitgevoerd naar luchtkwaliteit en luchtreiniging tijdens sporten in een fitnessruimte. Het onderzoek vindt plaats bij de technische universiteit Eindhoven.
Lees meer over
De Staphorster

PlasmaMade kreeg in de afgelopen maanden bekendheid door de productie en levering van duizenden mondkapjes. Het bedrijf van Martin van der Sluis is vooral gespecialiseerd in het filteren van lucht.

Sportinnovator

De sportscholen zijn lange tijd gesloten geweest omdat er veel onduidelijkheid was over het risico op besmetting met Covid-19 tijdens sporten in een afgesloten ruimte. Sportinnovator heeft daarom een aantal partijen samengebracht om te komen tot innovatieve oplossingen en meer kennis op dit gebied. Zaterdag 11 juli vindt in dat kader een onderzoek plaats naar luchtkwaliteit en luchtreiniging tijdens sporten in een fitnessruimte bij de TU/e.

Doel van het onderzoek is te kijken hoe sportscholen en overige binnensportruimtes op een verantwoorde manier open kunnen blijven voor sporters, ook wanneer er minder buiten gesport kan worden of bij een mogelijke tweede of derde golf van dit virus of toekomstige pandemieën.

Nauw betrokken

De studie wordt uitgevoerd door de faculteiten Built Environment and Industrial Design van TU/e en PlasmaMade en is mede mogelijk gemaakt door Sportinnovator en de gemeente Eindhoven. Isala Ziekenhuizen, Go2Sure, NL Actief, NOC*NSF en de multinationale organisaties Ansys en de Avicenna Alliance for Predictive Medicine zijn nauw betrokken bij het onderzoek.

Nieuws

menu