Politie en Boa's informeren inwoners van gemeente Staphorst over voorkomen van woninginbraken op het Marktplein. 'Belangrijk om te weten wat je kunt doen om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken'

Gerrit Jan Prakken

Inwoners van de gemeente Staphorst kunnen zich op woensdag 15 juni laten informeren over het voorkomen van woninginbraken. Van 09.00 tot 12.00 uur geven politie en Boa’s hierover informatie op de wekelijkse markt in Staphorst. De informatiemiddag komt voort uit een samenwerking van de gemeente en de politie.
Lees meer over
De Staphorster

Op woensdag 15 juni is het de Europese dag ter voorkoming van woninginbraken. Met de actie op het Markplein sluit de gemeente Staphorst zicht aan bij de European Focus Day. Op deze dag wordt in heel Europa aandacht besteed aan woninginbraken. Naast het geven van informatie op de markt gaan de Boa’s ook de dorpen in om met een flyer aandacht te vragen om woninginbraken te voorkomen.

„Je veilig voelen in je eigen omgeving is belangrijk. Door de coronamaatregelen zijn we veel thuis geweest en nu we weer meer op pad gaan, is het belangrijk om te weten wat je kunt doen om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken”, laat Burgemeester Jan ten Kate weten.

‘Witte voetjes’ -actie

Afgelopen maart werd er in de gemeente Staphorst ook al een witte voetjes’ -actie gehouden’. Politie en zestien studenten van het Hoornbeeck College in Kampen gingen door de gemeente om mensen te wijzen op inbraakgevoelige zaken. Bij open ramen of deuren lieten ze witte voetjes achter. Dat is een kaartje van karton met daarop de tekst dat dit beter kan en dat dit de voetafdruk van een inbreker had kunnen zijn.

De actie op woensdag 15 juni en ook de witte voetjes-actie komt voort uit de campagne www.maakhetzeniettemakkelijk.nl .