Ponyclub VVV Rouveen heeft Nederlands en Drentse kampioenen op stal

Luna Krul met haar pony’s Spartacus en Yellowa.

Luna Krul met haar pony’s Spartacus en Yellowa. Foto aangeleverd

Ponyclub VVV Rouveen heeft er een hoop kampioenen bij. In februari waren de Drentse regio-kampioenschappen in Beilen waar meerdere leden van de ponyclub mooie resultaten behaalden.
Lees meer over
De Staphorster

Zo werd Luna Krul kampioen met haar pony’s Spartacus en Yellowa. Sander Hulst werd kampioen met pony Da Capo van de Vennehof. Fabian de Vries bemachtigde een tweede plaats en werd daarmee reservekampioen met pony Kalanta.

Amanda Vos reed met pony Legend naar de eerste plaats en werd daarmee kampioen. Sanne de Haan met pony My Golden Rebel wist in dezelfde klasse als tweede te eindigen en werd daarmee reservekampioen. Daarmee verdienden ze allemaal een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Met goud naar huis

Na twee foutloze rondes op vrijdag met Spartacus werd Luna tweede en daarmee reservekampioen van Nederland. Op zaterdag was het de beurt aan Yellowa. Met zeventien combinaties, waarvan er elf foutloos bleven werd er gestreden om de titel. Luna klopte de snelste barrage tijd en ging met de gouden medaille op zak naar huis als kampioen van Nederland.

Amanda Vos reed met Legend een foutloze eerste ronde. In de barrage had ze helaas een springfout maar desalniettemin wisten ze toch de 8ste prijs te verdienen. De andere combinaties vielen niet in de prijzen maar hebben weer een mooie ervaring aan hun carrière toe mogen voegen.