Programma voor Koningsdag in Staphorst is bekend: 'Mooi dat we weer een traditionele Koningsdag kunnen organiseren'

Vorig jaar reden ruim zestig kinderen met hun versierde fietsen door het dorp. Foto: Frens Jansen

Op woensdag 27 april is het weer Koningsdag. De Oranjevereniging in Staphorst heeft voor deze dag een mooi programma samengesteld. Zo is er een Hap-en-Trap fietstocht, een Autobingo en natuurlijk een kleedjesmarkt.
Lees meer over
De Staphorster

De organisatie van Koningsdag in Staphorst is blij dat het dit jaar een normale feestdag kan houden. „Het is mooi dat wij na twee jaren, toen Koningsdag op een andere manier plaatsvond, weer een traditionele Koningsdag kunnen organiseren”, laat Jan Carlo Bos, voorzitter van de Oranjevereniging weten. „Ik hoop dat we veel inwoners weer mogen begroeten op het Marktplein.”

Programma

De dag start om 08.30 uur met een kinderoptocht met versierde fietsen door het dorp. Kinderen kunnen zich vanaf 08.15 uur melden op het Marktplein. Een uur later zal de aubade plaatsvinden. Tijdens de aubade op het Marktplein wordt de Nederlandse vlag gehesen, het Wilhelmus en Staphorster volkslied gezonden en Burgemeester Ten Kate gaat een een toespraak houden.

Na de aubade is er een spel- en speelmorgen met een groot springkussen en speeltoestellen op het Marktplein. Ook kunnen inwoners op een kleedjesmarkt hun spullen verkopen.

Het middagprogramma staat in het teken van een Hap-en-Trap fietstocht van 25 kilometer door de gemeente met tussenstops voor een hapje en een drankje. Deze tocht start om 13.30 uur vanaf het Marktplein. Een nieuwe activiteit is dit jaar de Autobingo. „U komt met uw eigen auto naar het Marktplein en speelt vanuit uw auto live mee met bingo op een groot scherm. Meerdere sponsoren hebben mooie prijzen beschikbaar gesteld”, laat de organisatie weten. Het Marktplein gaat om 19.00 uur open. De bingo begint om 19.30 uur.

Nieuws

menu