'Rondom Staphorst' is nieuwste tocht van Wieler Toerfiets Club Staphorst-Rouveen

De WTC Staphorst-Rouveen hield kort geleden nog een streetrace op evenemententerrein De Tippe. Op 25 juni staat de tocht 'Rondom Staphorst' gepland, bestemd voor deelnemers op gewone en elektrische fietsen alsmede voor racefietsers.

De WTC Staphorst-Rouveen hield kort geleden nog een streetrace op evenemententerrein De Tippe. Op 25 juni staat de tocht 'Rondom Staphorst' gepland, bestemd voor deelnemers op gewone en elektrische fietsen alsmede voor racefietsers. Foto: Frens Jansen

De Wieler Toerfiets Club (WTC) Staphorst-Rouveen heeft iets nieuws verzonnen: op zaterdag 25 juni wordt voor de eerste keer de toertocht ‘Rondom Staphorst’ gehouden. De tocht is bestemd voor deelnemers op de gewone en elektrische fiets - vaak aangeduid met de term ‘Dikke Banden’ - maar ook de racefietsers komen aan hun trekken.
Lees meer over
De Staphorster

Voor de dikke banden is een route van 50 kilometer uitgestippeld binnen de gemeentegrens. Die route is met pijlen aangegeven. Onderweg kunnen deelnemers genieten van de vele nostalgische boerderijen langs ‘De Diek’, de Staphorster klederdracht en natuurlijk het vele natuurschoon. De starttijd voor de dikke banden is tussen 10.00 en 12.00 uur, bij de sporthal aan de Hoogeweg 21 in Staphorst. Onderweg zijn twee pauzelocaties ingericht, waar de deelnemers koffie, een lunchpakket en nog andere versnaperingen krijgen aangeboden.

Naast de fietstocht voor de dikke banden houdt de WTC op dezelfde dag ook een toertocht voor de racefietsers. De afstanden voor deze groep zijn 80 of 120 kilometer. Deze routes gaan bijna volledig door de gemeente Staphorst. De starttijd voor de racefietsers is tussen 8.00 en 9.30 uur.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor de Dikke Banden-fietsers bedraagt 2 euro, die bij de startlocatie voldaan dient te worden. „Omdat we graag vooraf willen weten hoeveel lunchpakketten we moeten maken, verzoeken wij de deelnemers zich uiterlijk donderdag 23 juni in te schrijven via de website van de WTC Staphorst-Rouveen”, laat de WTC weten. Inschrijving voor de racefietstocht is mogelijk op de dag zelf of door zich vooraf in te schrijven op www.fietssport.nl .