Ruim 400 kinderen voetballen mee tijdens schoolvoetbaltoernooi bij VV Staphorst

Er werd fanatiek gevoetbald afgelopen woensdag. Zoals hier bij de meiden van Levensboom en de Triangel.

Er werd fanatiek gevoetbald afgelopen woensdag. Zoals hier bij de meiden van Levensboom en de Triangel. Foto: Wilbert Bijzitter

„Het was een positieve dag”, vertelt een tevreden buurt Sport- en beweegcoach Saake Malestein van Saam Welzijn over het schoolvoetbaltoernooi in Staphorst. Na corona was het afgelopen woensdag weer de eerste keer dat het toernooi plaatsvond.
Lees meer over
De Staphorster

Vijf scholen leverden verschillende teams om te strijden om het kampioenschap. In totaal deden twee scholen uit Rouveen, twee uit Staphorst en één uit IJhorst mee aan het schoolvoetbaltoernooi. Dit waren CNS Staphorst, HBS de Triangel, GBS de Levensboom en OBS Berkenhorst en obs De Iekmulder.

„Er deden in totaal 33 teams mee. CNS Staphorst is bijvoorbeeld een hele grote bassischool, zij gaven dan ook 7 teams op”, aldus Malestein. De beweegcoach legt uit dat er drie verschillende toernooien waren. „Er werd een toernooi gespeeld voor groep 5-6, voor groep 7-8 en een toernooi voor de meiden.”

Uitslag

Bij groep 7-8 ging de overwinning naar Levensboom 1, Triangel 1 eindigde als tweede en plek drie was voor CNS 3. Bij de teams van groep 5-6 was de overwinning voor CNS 5, plek twee was voor Levensboom 1 en het derde treetje werd bezet door CNS 5. Bij de meidenteams ging CNS 2 met de overwinning naar huis, plek twee was voor Levensboom 3 en als derde eindigde Levensboom 1.

Malestein is blij met hoe de dag is verlopen. „Het ging allemaal heel mooi, het was een leuke dag. We hebben ook veel positieve reacties mogen ontvangen.”