Rustige marimba-klanken en spectaculaire drums tijdens slagwerkconcert van CMV Prinses Margriet en Excelsior Oostendorp in sporthal van Staphorst

 CMV Prinses Margriet en Excelsior Oostendorp geven een concert in sporthal Staphorst.

CMV Prinses Margriet en Excelsior Oostendorp geven een concert in sporthal Staphorst. Foto CMV Prinses Margriet Rouveen-Staphorst

Slagwerkgroep CMV Prinses Margriet Rouveen-Staphorst geeft op zaterdagavond 25 maart in samenwerking met slagwerkgroep Excelsior Oostendorp een concert in de sporthal van Staphorst. Onder de titel ‘Percussion Planet’ biedt het concert een muzikale reis om de wereld geïnspireerd door onder andere de Noorse fjorden, de bergen van China en de Zuid-Amerikaanse jungle.
Lees meer over
De Staphorster

Deze avond kent een uiteenlopend programma waarbinnen alle mogelijkheden van het moderne slagwerk aan bod komen; van rustige marimba-klanken tot spectaculaire drums. De muzikale samenwerking is onderdeel van een reeks speciale evenementen die georganiseerd worden vanwege het 75-jarig jubileum van muziekvereniging Prinses Margriet.

Muzikale top

Met optredens in de hoogste divisie van het Wereld Muziek Concours behoort Excelsior Oostendorp tot de muzikale top van Nederland. Samen met het jong talent van CMV Prinses Margriet staat het publiek een concert van niveau te wachten. Beide slagwerkgroepen staan onder leiding van dirigent Tim van Klompenburg.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.cmvprinsesmargriet.nl/slagwerkconcert of aan de kassa. Toegangsprijzen: 8 euro voor volwassenen, 5 euro voor jeugd tot en met 16 jaar. Kinderen tot en met 8 jaar krijgen gratis toegang. Het concert vindt plaats in de Sporthal van Staphorst aan de Hoogeweg 21 en begint om 20,00 uur. Deuren gaan open om 19.30 uur.

75 jaar

De in 1948 opgerichte muziekvereniging viert in 2023 haar 75ste verjaardag. Gedurende het jaar wordt het jubileum gevierd met verschillende activiteiten, zowel voor de eigen leden als voor het publiek. De vereniging is bij vele gelegenheden aanwezig en na driekwart eeuw niet meer weg te denken uit de Rouveen-Staphorster samenleving.