SPIL Midzomer Weekend met circustent, oldtimershow en braderie bij Kulturhus De Spil in Nieuwleusen wordt afgesloten door Mooi Wark

Het Midzomer Festival in Nieuwleusen wordt voor de tweede keer gehouden. Het evenement wordt deze keer behoorlijk uitgebreid.

Het Midzomer Festival in Nieuwleusen wordt voor de tweede keer gehouden. Het evenement wordt deze keer behoorlijk uitgebreid. Foto: Aangeleverde foto

Het seizoen programma van Kulturhus De Spil in Nieuwleusen krijgt in het weekend van 17 en 18 juni een grootse afsluiting met het Midzomer Festival. Het moet de tweede editie worden sinds de opening van het multifunctionele gebouw in september 2018. Het Kulturhus blijft meebewegen met de ontwikkelingen. „Dit jaar spreken we zelfs van een Midzomer Weekend’’, zegt manager Stefan Keijzer.
Lees meer over
De Staphorster

Het Midzomer Festival wordt deze keer voorafgegaan door iets nieuws. In samenwerking met de ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen en Autobedrijf Jansen uit Balkbrug, wordt op vrijdag 17 juni een geheel nieuwe braderie georganiseerd in het hele gebied rondom de Spil.

Naast standhouders doen hier ook bijzonder veel maatschappelijke organisaties aan mee. Zo breidt het eerder eendaagse festival uit. Aansluitend vindt er vrijdagavond de ‘Jansen Midzomer Oldtimershow’ plaats tegenover het terrein van SV Nieuwleusen. „Er worden honderden voertuigen verwacht’’, aldus Keijzer.

Workshops en Mooi Wark

Zaterdag 18 juni zijn er tal van creatieve workshops voor kinderen en er wordt zelfs een limonadefabriek gebouwd. Nieuwleusen Synergie ziet ook de meerwaarde in van dit gemeenschapsevenement en heeft ervoor gezorgd dat er een circustent wordt opgebouwd op het festivalterrein. Hier kunnen kinderen genieten van nostalgisch circustheater. Het geheel wordt zoals altijd bij de evenement bij de Spil omlijst door tal van muzikale acts uit het Vechtdal. De avond wordt afgesloten met een optreden van Mooi Wark.

Keijzer vindt het bijzonder dat er lokaal zoveel draagvlak te vinden is. „We zijn gesteund door bijzonder veel lokale bedrijven waaronder hoofdsponsor Alvasi Reclame uit Nieuwleusen, hierdoor zijn we in staat het festival kosteloos aan te bieden. Mooi om te zien, dat het lokale bedrijfsleven, na corona, nog steeds durft te investeren in leuke activiteiten voor haar inwoners’’, aldus Keijzer.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van het Kulturhus.