Schapen scheren, streekmarkt en kennismaken met alpaca’s tijdens Olde Maten Event bij de Veldschuur in Rouveen

Op het terrein van de Veldschuur worden schapen geschoren, kun je leren over wol en kennismaken met alpaca's van Alpa Farm Rouveen. Foto: archief Veldschuur

Bij de Veldschuur in Rouveen kun je op zaterdag 11 juni terecht voor allerlei activiteiten. De gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten houdt dan het Olde Maten Event. Nieuw deze keer is een streekmarkt met lokale producten.
Lees meer over
De Staphorster

Het Olde Maten event staat bol van de activiteiten. Om 10.00 uur is de officiële opening en wordt het logo van de Olde Maten onthult. Op het terrein van de Veldschuur worden schapen geschoren, kun je leren over wol en kennismaken met alpaca’s van Alpa Farm Rouveen. Ook zijn er wandeltochten onder leiding van de boswachter en fietstochten naar Zwartewatersklooster onder leiding van een gids. De Agrarische Natuurvereniging laat zien hoe boer en natuur samenwerken.

Streekmarkt

De streekmarkt met lokale producten is voor het eerst onderdeel van het programma. Hier staan onder andere mensen die deelnamen aan de smaakmakers IJsseldelta: lokale ondernemers met lokale producten, waarbij de bezoeker ook kan horen over het verhaal achter het product.

Bedrijven op de streekmarkt zijn: Brouwerij Veen & Turf (streekbier), de Geschilde aardappel (patat), IJsboerderij Glinthuys (ijs), Imkerij de Veldbij (honing) en Imkerij Erkens (bijenproducten), PhilaBelt (tomaten), Vleeswinkel van der Weerd, Zonnehorst (groenten), Zuivelwinkel 298, Biesvelden Zuivel (grillkaas) en Hasseletheim (hazelnoten). Onder de bezoekers wordt een aantal leuke streekproducten verloot.

Inzet van de alliantie

De gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten die dit evenement organiseert bestaat uit de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten, Staatsbosbeheer, Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster en Stichting Vrienden van de Olde Maten (Veldschuur). De inzet van de alliantie is erop gericht om het gebied verder te ontwikkelen voor bewoners, gebruikers en bezoekers. Het versterken van de belevingswaarde, de relatie tussen natuur en landbouw en educatie zijn hier voorbeelden van.

Kijk voor meer informatie op www.veldschuur.net

Nieuws

menu