Schapen scheren en kennismaken met alpaca's bij de Veldschuur in Rouveen

De schapen van buurman Jan worden weer geschoren.

De schapen van buurman Jan worden weer geschoren. Foto aangeleverd

Bij De Veldschuur in Rouveen worden op woensdag 3 mei de schapen van buurman Jan weer geschoren. Dit terugkerende evenement is elk jaar een leuke activiteit om te zien hoe het scheren gaat en wat er met wol gedaan kan worden. Het scheren is tussen 11.00 en 15.00 uur.
Lees meer over
De Staphorster

Niet alleen zijn er schapen aanwezig, maar ook de alpaca’s van Alpa Farm Rouveen. Je kunt kennismaken met deze vriendelijke dieren. Op het terrein zijn verschillende dingen te zien en te doen. Om 14.00 uur zal boswachter Jeroen de jonge kerkuilen ringen. Bovenin de Veldschuur zit een nest met vier jonge kerkuilen en het is tijd om ze te ringen. Het ringen start vanaf 14.00 uur.

Expositie

Op donderdagmiddag 4 mei en vrijdagmiddag 5 mei is de Veldschuur geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De expositie ‘de vrijwillige werkers in het groen’ kan dan bekeken worden. Op zaterdag 6 mei is er een weidevogelexcursie onder leiding van vogelkenner Frits Bouwkamp. Om 9.30 uur is het ontvangst bij de Veldschuur. Na een korte inleiding gaan aanwezigen de Olde Maten in. Het is aan te raden om een verrekijker mee te nemen. De excursie duurt tot ongeveer 12.00 of 12.30 uur.

Voor deze activiteit kun je je aanmelden via www.veldschuur.net .