Sinterklaas voor gezinnen die het iets minder breed hebben. Sinterklaasactie van Humanitas krijgt vervolg in Staphorst

Vorig jaar werden de rijk gevulde tassen werden op 4 en 5 december thuis bezorgd bij de gezinnen door vrijwilligers. Humanitas

Humanitas coördineert ook dit jaar weer de sinterklaas actie. Kinderen die te maken hebben met armoede krijgen via deze actie toch een leuk cadeautje met sinterklaas. Dit jaar wil Humanitas deze actie, net als vorig jaar weer aanbieden in de gemeente Staphorst. Vorig jaar ontvingen meer dan 170 kinderen een cadeautje in de gemeente.
Lees meer over
De Staphorster

Samen met sponsoren zorgt Humanitas ervoor dat elk aangemeld kind een cadeautje krijgt met Sinterklaas. Deze actie is bedoeld voor kinderen geboren in de jaren 2010 tot en met 2022. „Gunt u uw kind ook een leuk Sinterklaas feestje, maar zit dat er door omstandigheden dit jaar niet in? Moet u rondkomen van een laag inkomen, of kunt u niet meer rondkomen door alle gestegen kosten? Dan is dit misschien iets voor u”, aldus Jos Erkens en Margriet Korterink namens Humanitas Staphorst.

Hoe werkt het?

Vanwege privacy kun je alleen je eigen gezin/kinderen opgeven. Wie mee wil doen kan de informatie naar humanitas-staphorst@protonmail.com. Vermeld hierbij je adres en voor en achternaam van het kind, de leeftijd en het gevraagde cadeau. Het is belangrijk dat de aanmelding uiterlijk vrijdag 18 november binnen is.

„Na ontvangst van uw aanmelding zorgen vrijwilligers ervoor dat het cadeau wordt gekocht. Zij houden daarbij rekening met de wensen en/of hobby van uw kind(eren). Aan de vrijwilliger wordt uitsluitend het verlanglijstje en algemene informatie (leeftijd, geslacht) over het kind verstrekt, dus geen naam of adres”, aldus Jos Erkens en Margriet Korterink.

Vrijwilligers gezocht

Voor deze actie is Humanitas op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om een cadeautje te kopen voor een kind in jouw eigen gemeente? Meld je dan snel, maar uiterlijk 18 november aan. Je krijgt vervolgens het verlanglijstje van een kind, met algemene informatie over hem of haar. De bedoeling is dat je het cadeautje zelf sponsort. Het richtbedrag voor een cadeautje is 10 tot 12,50 euro.

Als je een cadeautje hebt gekocht lever je het in bij de coördinator van de actie. Alle cadeautjes worden voor 5 december bij de kinderen gebracht. Help jij mee, zodat deze kinderen toch een leuk cadeautje krijgen? Meer informatie of aanmelden via humanitas-staphorst@protonmail.com

Humanitas

Humanitas is een vereniging voor maatschappelijke dienstverlening die zich richt op mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Eén van de activiteiten van Humanitas is de Sinterklaas actie. Humanitas vindt het belangrijk dat kinderen het gevoel hebben dat ze erbij horen en net als hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen vertellen dat ze een cadeau van Sinterklaas hebben gekregen.

Nieuws

menu