Smullen geblazen tijdens grasbaanweekend van AMBC Staphorst

Ondanks de aanhoudende droogte had de organisatie de baan in 2019 perfect geprepareerd waardoor de AMBC Staphorst na afloop van de grasbaanraces door rijders en teams volop werd geprezen. Foto: Frens Jansen

Voor de motorsportliefhebbers wordt het komende week weer smullen geblazen. Van 18 tot en met 20 augustus staat Staphorst weer volop in de schijnwerpers van de auto- en motorsportliefhebber. Motorclub AMBC organiseert haar zogenaamde grasbaanweekend met het Dutch open grasstrack op vrijdag en races voor de jeugd en nationalen op zaterdag.
Lees meer over
De Staphorster

Het weekend wordt afgetrapt met een mooie oldtimeravond. Deze start ook op evenemententerrein De Tippe in Staphorst en hier zijn alle oldtimer brommers, auto’s en motoren welkom. Deelname is gratis maar er dient wel vooraf opgegeven te worden.

Op vrijdagavond staat een prachtig internationaal startveld aan de start op De Tippe. De nieuwe opzet van het grasbaanracen in Nederland maakt dat er volop spanning en mooie races te verwachten zijn. Om 19.00 uur starten de klassen die strijden voor de Dutch open grasstrack, terwijl zaterdag de hele dag maar liefst negen verschillende categorieën te zien zijn. De toegang voor zaterdag is gratis.

Vrijdagavond na de grasbaanraces gaat het los met de Vinnie en Rupert show. Vanaf 21.30 uur is de entree voor het terrein gratis en kan er gedanst worden in de grote feesttent.

Nieuws

menu