Sponsorcollectief van SC Rouveen mag zelf goede doelen uitkiezen en deelt vier cheques uit. 'Dat gaan we ieder jaar doen'

Het sponsorcollectief van SC Rouveen heeft vier cheques uitgedeeld. Foto: Frens Jansen

Het sponsorcollectief van SC Rouveen heeft woensdagavond cheques uitgedeeld aan vier verschillende goede doelen uit de regio. Op het hoofdveld van de club werden mooie bedragen weggegeven.
Lees meer over
De Staphorster

Vorig jaar stopte Spoorwind na negen jaar als hoofdsponsor bij SC Rouveen. „Dat vonden we wel even lastig natuurlijk”, vertelt Jan Dunnink, voorzitter van de sponsorcommissie bij SC Rouveen. „Ze dachten: laat iemand anders de kar maar eens trekken, maar vind maar eens iemand anders.” Toch hoefden ze niet lang te treuren in Rouveen. Al snel werd er een slim plan bedacht: er werd een sponsorcollectief in het leven geroepen. Om zo de kosten te spreiden voor de verschillende sponsoren.

Ieder jaar

„Als collectief hoef je per bedrijf minder te betalen als één sponsor natuurlijk. En om die mannen over de streep te trekken dacht ik: we gaan een deel van de sponsoropbrengsten aan het einde van het jaar weer verdelen.” Zo wordt dus een bepaald percentage van het totale bedrag aan goede doelen gedoneerd.

„En dan mogen de vijf sponsoren zelf bepalen waar het geld naartoe gaat. Met als bijkomend voordeel dat ze ook een keer in het jaar in de krant komen, dat vinden ze ook leuk. Zo werkt het, beetje publiciteit”, lacht Dunnink. Want het is de bedoeling dat de club en het sponsorcollectief ieder jaar een deel doneren. „We gaan het inderdaad ieder jaar doen. Dat zal voor een aantal sponsoren zeker aanleiding zijn geweest om in het collectief te stappen.”

Vier goede doelen

Het sponsorcollectief van SC Rouveen bestaande uit Notaris Ritsma, Knoll bv, Stiptwerk Uitzendbureau, Hooikammer groep en Catering service De Patrijs kunnen dus hun eigen goede doel uitkiezen. Dit jaar is gekozen voor twee stichtingen die hulp geven aan Oekraïne (hervormde en vrijgemaakte kerk), zij ontvangen beide 600 euro.

De plaatselijke fanfare van CMV Prinses Margriet ontvangt 1000 euro. „Want die moeten natuurlijk ook nieuwe instrumenten kunnen kopen.” Daarnaast doneert het collectief 1000 euro voor twee ballonnen op de Balloonfair in Staphorst. „Daar kunnen dan twee mensen met een beperking samen met hun begeleider gratis mee in de luchtballon. En toen hadden we het geld weer op.”

Nieuws

menu