Staphorst maakt zich op voor jubileumeditie van de Eindejaarsexpositie

In 2019 was het voor het laatst dat bezoekers konden genieten van de bijzondere verzamelingen in het Koetshuus. Jan Figeland

Staphorst kan uitkijken naar een absolute traditie. Na twee jaar corona-ellende maakt het Koetshuus zich weer op voor de Eindejaarsexpositie.
Lees meer over
De Staphorster

Woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december is iedereen weer welkom in ’t Koetshuus aan de Gemeenteweg 83a in Staphorst voor de 20ste Eindejaarsexpositie. Een groot aantal verzamelaars en vrijwilligers is bereid om deel te nemen aan deze bijzondere expositie.

De Eindejaarsexpositie is een tentoonstelling die bestaat uit verzamelingen van mensen uit de gemeente Staphorst. Een verzameling van verzamelingen, dat is het. Volgens organisatoren Jan en Marie Figeland zitten ze weer helemaal vol met verzamelingen als koffiepotten, geurbollen, schilderijen-tekeningen, suikerzakjes, bierviltjes, luciferdoosjes, vingerhoedjes, handwerkgerei, bijzondere kraplappen en meer. Er draait een documentatie over de Tweede Wereldoorlog; paarden en koetsen door de jaren heen is ook een deel van de expositie net als informatie over de onbekendste van de werkkampen in Staphorst, ’t Wijde Gat.

Dankbaar

„We zijn de verzamelaars zeer dankbaar die willen deelnemen. Zonder hen zijn we nergens. Ook spontaan meldden zich gelukkig nieuwe verzamelaars, dat is helemaal geweldig want willen we nog jaren door dan heb je toch deze mensen nodig. We hebben weer nieuwe gezichten met nieuwe verzamelingen, ook bekende gezichten maar dan wel met nieuwe verzamelingen”, zeggen Jan en Marie Figeland.

Alie Mijnheer uit Rouveen startte deze traditie in 2003. Jan en Marie Figeland namen het jaren geleden over. Stoppen van deze gewoonte, dat kon eigenlijk niet. De verzamelingen in Staphort zijn nooit op.

Entree is 1,50 euro per persoon en voor kinderen tot 12 jaar gratis.

Nieuws

menu