Staphorst sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem: 'De ogen en oren van onze inwoners nodig'

Burgemeester Jan ten Kate en Axel van Pel tekenden op dinsdag 31 mei een samenwerkingsovereenkomst. Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie waar inwoners anoniem melding kunnen doen van bijvoorbeeld fraude of criminaliteit. Burgemeester Jan ten Kate en Axel van Pel, directeur van het meldpunt tekenden hiervoor op dinsdag 31 mei een samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van Bertri Post, Operationeel Expert-wijk van de politie.
Lees meer over
De Staphorster

„Een veilige woon- en leefomgeving voor onze inwoners en ondernemers heeft prioriteit”, vertelt Burgemeester Jan ten Kate. „Daarvoor hebben we bij het opsporen van criminaliteit de ogen en oren van onze inwoners nodig. Dat kunnen gemeente en politie niet alleen. Wanneer inwoners signalen melden aan Meld Misdaad Anoniem is hun anonimiteit gewaarborgd. Zo kunnen we samen criminaliteit aanpakken.”

Naar politie stappen niet altijd makkelijk

Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. komen meldingen binnen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. „Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk”, legt Axel van Pel van M. uit. „Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Misdaad anoniem melden

M. zeven dagen per week bereikbaar via (0800) 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden

Nieuws

Meest gelezen

menu