Staphorster foto van de week | Klaas Krale: 'Helaas zien we onze nationale vogel steeds minder'

In 2015 werd de grutto gekozen als nationale vogelsoort van Nederland.

In 2015 werd de grutto gekozen als nationale vogelsoort van Nederland. Foto: Klaas Krale

Wij hebben deze week weer veel mooie en bijzondere foto’s ontvangen uit de omgeving. De Staphorster foto van deze week komt van Klaas Krale uit Staphorst.
Lees meer over
De Staphorster

Klaas maakte een foto van een grutto. De grutto was in de 20ste eeuw een algemene weidevogel, maar gaat sinds de eeuwwisseling door habitatverlies snel achteruit. In 2015 werd de vogel gekozen als nationale vogelsoort van Nederland „Deze foto van de oer-Hollandse grutto is gemaakt aan de Hooidijk”, vertelt Klaas over zijn foto. „Helaas zien we onze nationale vogel steeds minder, maar ik heb het geluk gehad om hem op deze manier vast te leggen.”

Doe mee

De Staphorster zoekt mooie kiekjes uit de omgeving. Wil jij ook jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Staphorst - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Staphorster?

Stuur dan een actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB (belangrijk!) en motivatie onder vermelding van ‘De Staphorster foto van de Week’- plus volledige naam en woonplaats - naar destaphorster@mediahuisnoord.nl. Vermeld wat er te bewonderen is op de foto en waar deze is gemaakt en wie weet zie je de foto volgende week terug in de krant!