Stelling van de week: Het is noodzakelijk dat Rouveen een eigen apotheek krijgt

Huisarts Ali Reza Pezeshki Nia. Foto: Eelco Kuiken

Huisarts Ali Reza Pezeshki Nia uit Rouveen mag van de Raad van State zijn apotheek behouden, voorlopig dan. Een definitieve uitspraak over het wel of niet voortzetten van deze voorziening in Rouveen moet nog komen. De huisarts die zes jaar praktijk houdt in Rouveen, strijdt al jaren voor een eigen apotheek bij zijn praktijk.
Lees meer over
De Staphorster

Het ministerie van Medische Zorg verleende hem vorig jaar een vergunning, waarop Pezeshki Nia een noodapotheek opende bij zijn praktijk aan de Korte Kerkweg, maar apotheek De Veenhorst uit Staphorst ging in beroep. Volgens deze apotheek is het wettelijke afstandscriterium niet overschreden. De rechtbank in Zwolle haalde in een door De Veenhorst aangespannen rechtszaak een streep door Ali Reza Pezeshki Nia’s apotheekvergunning.

Ali Reza Pezeshki Nia stapte hierop naar de Raad van State om deze snelle sluiting te voorkomen. Het hoogste rechtscollege besloot afgelopen week in een voorlopige voorziening dat de apotheek in Rouveen open mag blijven, totdat er een definitieve uitspraak is. Dat betekent niet dat de apotheek in Rouveen nu veilig is. Er volgt nu een bodemprocedure die nog een tijd kan duren.

Nieuws

menu