Sterk geworden op de boerderij van opa en oma in Staphorst. Elisa Hessels behoort tot de sterkste vrouwen van ons land: 'In de zomer gingen we altijd hooien, dat deden we vrij fanatiek'

Boerenkracht als basis tot succes. Elisa Hessels is één van de sterkste vrouwen van Nederland. De 31-jarige hbo-verpleegkundestudent woont alweer geruime tijd in Groningen, maar heeft haar fysieke kracht opgedaan tijdens haar jeugd in Staphorst. Op de boerderij van haar opa en oma.

Elisa Hessels tijdens een truckpull tijdens de kwalificatie Sterkste Vrouw van Nederland in 2019. Links staat vriend Stefan Lescher.

Elisa Hessels tijdens een truckpull tijdens de kwalificatie Sterkste Vrouw van Nederland in 2019. Links staat vriend Stefan Lescher. Foto: Rianne Hessels

Lees meer over
De Staphorster

Wheelflippen , Weightball to shoulder , boomstamtillen en truckpullen . Allemaal onderdelen van wedstrijden die uitmaken wie de sterksten zijn van ons land. Elisa is er behoorlijk goed in. In 2018 kwam ze in contact met de ‘ Strong Woman ’-wedstrijden en dat liet haar niet meer los. In dat jaar werd ze meteen derde van Nederland, een jaar later stond ze nog een treetje hoger.

Nieuws

menu