Stichting Philadelphia Zorg uit Staphorst houdt een open dag

Het complex van Stichting Philadelphia Zorg bestaat uit elf (huur)appartementen. Foto aangeleverd

Stichting Philadelphia Zorg zet zaterdag 18 maart de deuren open van het appartementencomplex aan de Julianastraat in Staphorst. Het open huis is van 13.00 tot 15.00 uur.
Lees meer over
De Staphorster

Het complex van Stichting Philadelphia Zorg bestaat uit elf (huur)appartementen, waar de cliënten met een verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk wonen. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer/ontmoetingsruimte op de begane grond. Hier kan onder andere samen worden gegeten en gedronken.

De middag is voor mensen die het leuk lijkt om te zien hoe de locatie er uit ziet of benieuwd is hoe zelfstandig de cliënten wonen. „Heeft u wellicht een zoon, dochter of familielid die in de toekomst op zoek is naar een redelijk zelfstandige woonplek maar waar toch de begeleiding wordt geboden die nodig is? Kom dan gerust langs!”, laat Jenneke Kroes namens het team van de Julianastraat weten. „Samen bekijken we of er mogelijkheden zijn binnen onze locatie of anders misschien bij een andere Philadelphia Zorg locatie in de omgeving.”

Activiteiten

De cliënten krijgen begeleiding bij de hulpvragen die ze hebben. Dit verschilt per cliënt. Bijna alle cliënten gaan een vast aantal dagen per week naar het werk of de dagbesteding. Dit is een sociale werkvoorziening in Zwolle of Meppel of een dagbestedingslocatie in Meppel, Dalfsen of Ruinerwold. In de avond gaan sommige cliënten zelfstandig naar activiteiten zoals bijvoorbeeld sport en spel, zwemmen of muziek. Regelmatig worden er ook gezamenlijk activiteiten ondernomen die door de begeleiding en/of vrijwilligers worden georganiseerd.

De stichting heeft een aantal vrijwilligers die al lange tijd aan onze locatie zijn verbonden, maar zijn ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met de cliënten iets willen ondernemen. Dit kan van alles zijn; van samen een boodschapje doen tot een dagje uit. Samen koken of bij iemand een kopje koffie of thee drinken, samen fietsen of een spelletje doen.

„We nodigen u uit om bij ons te kijken op zaterdag 18 maart. Dan is er aan de Julianastraat 87A een open huis van 13.00 uur tot 15.00 uur. U bent van harte welkom. De koffie/thee met wat lekkers staat voor u klaar!”, aldus Kroes.

Nieuws

menu