Stichting Welzijn Staphorst gaat 75-plussers uit de gemeente een bezoekje brengen. Project Vitaal en Veilig Thuis weer van start

Het doel van het project Vitaal en Veilig Thuis is dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen op een veilige manier. Foto: Pxhere

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) gaat weer beginnen met Vitaal en Veilig thuis. De stichting heeft zich de afgelopen tijd voorbereid om weer te starten met de huisbezoeken.
Lees meer over
De Staphorster

Het doel van het project Vitaal en Veilig Thuis is dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen op een zo veilig en vitaal mogelijke manier. De gemeente heeft dit project opgezet met SWS en de Stichting Vitaliteit en Veiligheid Voor Senioren, omdat zij het belangrijk vinden dat senioren op een prettige en veilige manier in hun woning kunnen blijven wonen.

Huisbezoek

Vrijwilligers van het project leggen een huisbezoek af, waarbij ze senioren adviseren over het verbeteren van de veiligheid in de woning en welke instanties hulp of ondersteuning bieden. Ook geven de vrijwilligers informatie over bijvoorbeeld valpreventie, brand- en inbraakpreventie en welzijnszorg. En misschien is er interesse in een fitheidstest, valtraining of andere beweegactiviteit.

„We zitten in een netwerk van tal van organisaties die we kunnen inschakelen mochten zich zaken voordoen”, zegt Nanda Knol van SWS. Alle 75-plussers binnen de gemeente Staphorst worden in de loop van de tijd benadert door een vrijwilliger om deel te nemen aan een huisbezoek.

Voor meer informatie en aanmelden: (0522) 465143 of vvt@sws-staphorst.nl of www.sws-staphorst.nl .

Nieuws

menu