Streetrace-competitie begint met CompuStore MTB Streetrace in Staphorst

Vorig jaar was er meteen al een flink deelnemersveld tijdens de eerste CompuStore MTB Streetrace in Staphorst.

Vorig jaar was er meteen al een flink deelnemersveld tijdens de eerste CompuStore MTB Streetrace in Staphorst. Foto: WTC Staphorst-Rouveen

De eerste editie van de CompuStore MTB Streetrace in Staphorst was een succes en dus komt het evenement dit jaar terug. De organisatie heeft intussen niet stilgezeten en wil deze wedstrijd nog meer inhoud geven. De rijders wacht een vernieuwd parcours en het publiek krijgt een mooie plek om alles te kunnen volgen. Dit jaar vindt de streetrace plaats op zaterdag 20 mei.
Lees meer over
De Staphorster

Bij de eerste editie waren er al veel deelnemers en toeschouwers naar het evenement gekomen. Na afloop waren de reacties zeer positief. „We hopen dan ook dat we met de komende editie het aantal deelnemers van vorig jaar kunnen overtreffen”, laat Klaasje van der Haar namens de organiserende WielerToerClub (WTC) Staphorst-Rouveen weten.

De eigenaren van CompuStore - Bert van der Sluis en Roelof Slager - kijken bijzonder positief terug op het evenement en hebben voor deze editie wederom de handen uit de mouwen gestoken. Ook dit jaar wordt in Staphorst de eerste wedstrijd van de competitie verreden.

De Tippe

De MTB Streetrace Competitie Noord-Oost Nederland is een serie van mountainbikewedstrijden die plaatsvinden in dorpen in het noordoosten van ons land. De CompuStore MTB Streetrace op zaterdag 20 mei vindt plaats op evenemententerrein De Tippe.

Dit jaar wordt in verschillende categorieën gestreden. De zaterdagmiddag begint met de Kabouterklasse, voor de jongsten vanaf 6 jaar. Gevolgd door de jeugdklassen, junioren en senioren. Ook dit jaar gaan de ‘Lokale helden Jong en Oud’ op zoek naar een dagsucces in eigen huis: deze klasse is speciaal bestemd voor de leden van de WTC Staphorst-Rouveen en/of inwoners van de regio Staphorst.

Lokale prijzen

De dag wordt afgesloten met de Funklasse (dames en heren) en als klapstuk de KNWU-licentiehouders die strijden om het eremetaal. „Voor alle categorieën zijn leuke lokale prijzen te winnen en voor de jeugd hebben we na afloop een mooie attentie”, aldus Van der Haar.

De MTB Streetrace Competitie Noord-Oost Nederland belooft ook dit jaar een spannende en uitdagende serie van zeven mountainbikewedstrijden te worden. Het hele programma staat op www.compustore.nl/streetrace .