Team in Memoria di Loïs vertrekt over 9 weken richting de Dolomieten. Het team houdt nog een aantal acties in de gemeente Staphorst om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker

Over 25 dagen is het zover en vertrekt Team in Memoria di Loïs richting de Dolomieten in Italië. Foto: Team in memoria di Loïs

Roel en Lijsje Veldman uit Staphorst doen met een team mee aan de Giro di Kika in Italië. Ze fietsen met het Team in Memoria di Loïs om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker bij kinderen. In 2015 overleed hun 3-jarige dochter Loïs aan een hersentumor.
Lees meer over
De Staphorster

Over 9 weken is het zover en vertrekt ‘team in Memoria di Loïs’ richting de Dolomieten in Italië. Het team begint met vier prachtige bergetappes door de uitdagende bergketen. Na deze etappes reizen ze op dag 5 richting Bormio om de week op vrijdag af te sluiten met etappe 5: Giro di Kika Classico, de beroemde Passo dello Stelvio. In totaal fietsen ze zo’n 600 km met 16000 hoogtemeters.

Sponsoren

Naast het team hebben er nog een aantal personen zich aangemeld om de laatste dag samen met het team de Stelvio te beklimmen. Het team van twaalf deelnemers wil tenminste 50.000 euro netto ophalen. Per persoon moet minimaal 2.500 euro ingelegd worden om mee te mogen doen. Dat betalen de teamleden uit eigen zak. Via Facebook en Instagram roept het team op om te sponsoren.

Voordat ze richting Italië gaan staan er daarom nog een aantal acties op de agenda om geld in te zamelen voor het onderzoek tegen kanker. Zo is er op 18 april een Paaswandeltocht. In mei komt er een digitale tijdrit (datum volgt) en op 11 juni wordt er een fietstocht gehouden voor zowel de dikke banden als de racefiets.

Paaswandeltocht

Tijdens de Paaswandeltocht kan er een wandeling van 5 kilometer en van 10 kilometer gemaakt worden. De korte route gaat over bospaden en is geschikt voor het hele gezin, ook met de wandelwagen (geen buggy). De 10 kilometer is voor de fanatiekere wandelaars. Beide routes beginnen aan de Lankhorst, bij de start en onderweg worden deelnemers voorzien van versnapering. Bij slecht weer wordt de wandeling verplaatst.

De tocht wordt door de plaatselijke ondernemers Bakkerij Slager, Hilko Jonkman, De Patrijs, Poiesz, Boni, Kuijers Quads, Bert Raben en H. Veerman Bouw gesponsord.

Aanmelden voor deze acties is verplicht en kan via (06) 83549810

Nieuws

menu