Techlab Staphorst is feestelijk geopend, Pieter zandt op zoek naar meer input

Het Techlab in Pieter Zandt is donderdagavond geopend. Foto: Pieter Zandt

Tegelijkertijd met het startschot voor de Open Bedrijvendag, is het Techlab van de Pieter Zandt Staphorst donderdagavond officieel geopend door wethouder Herriët Brinkman. De Pieter Zandt hoopt hiermee ook in Staphorst haar steentje bij te dragen aan het enthousiasmeren van jongens en meiden voor de techniek.
Lees meer over
De Staphorster

De locatie Staphorst is de laatste locatie van de Pieter Zandt waar een techlab gerealiseerd werd. „En daarmee zijn we ook een beetje de beste”, lacht instructeur en techlabbeheerder Tonnie Hooijmeijer. „Wij hebben mooi gebruik kunnen maken van de ervaringen van de andere techlabs. De eerste groepen acht van de basisscholen zijn al geweest en waren razend enthousiast.”. Het enthousiasmeren gebeurt op twee manieren: enerzijds worden leerlingen groep 7 en 8 van basisscholen uitgenodigd om kennis te maken met de zogeheten ‘zeven werelden van techniek’. Anderzijds wordt nu met vakdocenten van de eigen locatie volop gekeken (en gebruik gemaakt) van mogelijkheden om de bestaande lessen te verrijken.

Alle ideeën welkom

De techlabs op de Pieter Zandt zijn uitgerust met lasersnijders, 3D-printers, drones, VR-camera’s, robots, sensoren (‘elektrisch lego’), vormen van moderne energieopwekking en nog veel meer. De Pieter Zandt in Staphorst roept plaatselijke ondernemers op om contact op te nemen om te kijken waar de school en het bedrijfsleven elkaar kunnen versterken.

Onder het motto ‘alle ideeën zijn welkom en reclame maken mag’ probeert de school zoveel mogelijk input, maar ook letterlijk materialen te verzamelen om leerlingen enthousiast te maken voor de techniek.

Ideeën zijn welkom via telefoonnummer (038) 38 870 0802.

Nieuws

menu