Toneelgroep Oese Volluk Nieuwleusen speelt 'Een klap(schaats) van de molen'

Het stuk van Toneelgroep Oese Volluk Nieuwleusen is door de leden zelf geschreven.

Het stuk van Toneelgroep Oese Volluk Nieuwleusen is door de leden zelf geschreven. Foto aangeleverd

Toneelgroep Oese Volluk (TOV) speelt ook dit jaar weer in verschillende theaters in Nieuwleusen en omstreken. Het zelfgeschreven toneelstuk ‘Een klap(schaats) van de Molen’ gaat over een barre winter. Het weer is zelfs zo extreem dat zelfs de Elfstedentocht wordt afgelast. Toch ontstaat er bij molen De Klaproos een opmerkelijk idee.
Lees meer over
De Staphorster

Omdat zij in deze tijd van het jaar bijna geen klanten in de winkel hebben, wil de molenaar van die molen meer publiciteit trekken. Er komt een schaatstocht langs alle molens in de buurt: de Elfmolenstocht. Dat is wel een enorme uitdaging. Een samengesteld bestuur neemt de organisatie op zich. Hier moeten behoorlijk lastige beslissingen worden genomen, wat zorgt voor uitvoerige discussies. Is het ijs wel dik genoeg? Waar komen de stempelposten? Hoe wordt de EHBO geregeld?

Eén van de dingen die wel op rolletjes loopt is de koek en zopie. De snert is niet aan te slepen. Maar toch lijkt daar ook mee te zijn gesjoemeld. Al met al valt er dus genoeg te beleven in en rond molen De Klaproos. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het indrukwekkende blijspel.

Reserveren

TOV speelt op vrijdag 24 maart (voor en met Taveno) in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Op zaterdag 25 maart spelen ze in De Overkant in Dalfsen (benefietvoorstelling voor Tour du ALS). Op vrijdag 31 maart wordt de voorstelling in Voorwaarts in Zwartsluis gegeven en tenslotte op zaterdag 15 april in Theater de Carrousel in Ommen.

Reserveren kan via de site www.toneelgroepoesevolluk.nl of door te bellen naar 0633313355.