Uitwisselingstudent Alice (16) uit Italië zoekt een warm thuis in Staphorst of omgeving: 'Leven in Nederland zal zo anders zijn dan het leven dat ik nu heb'

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Foto: Travel Active

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken eind augustus kennis met de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Alice uit Italië, die haar Nederlandse droomjaar gaat doorbrengen in Staphorst of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie van 2023.
Lees meer over
De Staphorster

Alice doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma biedt buitenlandse scholieren de kans echt onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt.

Wie is Alice?

Alice is een gedreven studente van 16 jaar uit Italië. Ze is erg sportief en turnt al sinds haar vijfde. Verder houdt ze ook van zwemmen en duiken, ook gaat ze graag skiën in de winter met haar familie. In haar vrije tijd is ze vaak met vrienden. Alice is muzikaal en speelt al zeven jaar piano.

Alice wil na haar uitwisselingsprogramma naar Rome verhuizen om daar drama te studeren, want ze wil graag in de filmindustrie werken in de toekomst. „Ik heb heel veel zin om in Nederland te wonen, niet alleen omdat ik op deze manier een vreemde taal en nieuwe gewoontes aan kan leren, maar ook omdat het leven in Nederland zo anders zal zijn dan het leven dat ik nu heb. Dit zal erg bevorderlijk zijn voor mijn persoonlijke groei”, vertelt ze enthousiast.

Kijk hier om meer over Alice te leren.

Een gezellig thuis in Nederland

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleidt door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren.

Travel Active houdt evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 222 4810 of bezoek de website .