Vechtdal Crosscompetitie doet ook Zwarte Dennen in Punthorst aan

De Vechtdal Crosscompetitie is een absolute aanrader voor alle hardlopers.

De Vechtdal Crosscompetitie is een absolute aanrader voor alle hardlopers. Foto: Geert Kleis

De zevende editie van de Vechtdal Crosscompetitie is zaterdag van start gegaan met de Lemelerbergloop. Nieuw dit seizoen is de toevoeging van de categorie 60+, op zowel de korte als de lange cross en bij zowel de mannen als de vrouwen. De crosscompetitie doet op 19 november Punthorst aan.
Lees meer over
De Staphorster

De wedstrijden zijn een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in schitterende bosrijke omgevingen. Iedere hardloper kan aan deze competitie meedoen. ACO Van Elderen uit Ommen, Bos Bedden Loopgroep AG’85 uit Nieuwleusen/Staphorst, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop en Spurt’88 uit Hardenberg organiseren deze crosscompetitie gezamenlijk.

Hardlopers kunnen nog meedoen aan de wedstrijden in Staphorst, Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. In diverse leeftijdscategorieën wordt gestreden om de winst. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen, dienen de deelnemers bij minimaal vier van de vijf wedstijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Aan het eind van de competitie zijn in elke leeftijdscategorie aantrekkelijke prijzen voor de drie hoogst geklasseerden te verdienen.

Wedstrijddata

De eerste wedstrijd is afgelopen zaterdag dus in Lemele gehouden. Op zaterdag 19 november vindt de Zwarte Dennen Cross in Punthorst plaats. Op zaterdag 14 januari staat de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop gepland en op zaterdag 4 maart de ACO van Elderen Crossloop in Ommen. De laatste wedstrijd is de Oldemeijercross in Rheeze, op zaterdag 18 maart.

De inschrijving voor de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie 2022-2023 is geopend tot en met 18 november, of bij het bereiken van het maximumaantal van 500 deelnemers. Inschrijven voor deze competitie is alleen ‘online’ mogelijk.

Meer informatie is terug te vinden op www.vechtdalcrosscompetitie.nl .