Vierde editie van Harkiesbarrit in Staphorst trekt 150 brommerfanaten die wel tegen een spatje regen kunnen

Afgelopen weekend vond de 4de editie van de Harkiesbarrit in Staphorst plaats. Foto: Jans Schulting

In Staphorst vond afgelopen weekend de vierde editie van de Harkiesbarrit plaats. De rit met met de oude brommers mocht ondanks de voorspelde regen op een grote opkomst rekenen. ‘Met een hoeveelheid van 150 was dit één van de grootste Harkiesbarritten ooit!’, zo valt te lezen op de Facebookpagina van de organisatie.
Lees meer over
De Staphorster

Het terrein ging om 10.00 uur in de ochtend open. De deelnemers mochten vertrekken tussen 11.00 en 12.30 uuur. Jan Harke gaf het startschot. Na vertrek van de grootste groep begon het te regenen. Schuilen, regenpakken aan en een aantal van hen besloot weder te keren richting huis. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken voor de meesten en kunnen de brommers tegen een beetje water.

De rit was ongeveer 110 kilometer lang en ging door plaatsen als Genemuiden, Giethoorn en De Wijk. De rit werd langs allerlei terrasjes gestuurd zodat de deelnemers een hapje en een drankje konden halen tussendoor. Rond 14.30 uur werden we de eerste rijders terugverwacht. Langzaamaan stroomde het binnen en ondertussen konden de rijders hun presentje ophalen bij de organisatie. Door de goede inzet van vele vrijwilligers was het terrein omgebouwd, zodat de deelnemers een hapje en wat te drinken konden halen.

Nieuws

menu