Vrouwen Van Nu afdeling Staphorst viert 85-jarig bestaan

Het bestuur van de Vrouwen Van Nu: Koosje Uiterwijk, Hennie Schuurhuis, Riki Loode en Klaasje van der Sluis. Afwezig: Geja de Lange en Marga Voerman.

Het bestuur van de Vrouwen Van Nu: Koosje Uiterwijk, Hennie Schuurhuis, Riki Loode en Klaasje van der Sluis. Afwezig: Geja de Lange en Marga Voerman. Foto: Rika Dekker

De dames van Vrouwen van Nu afdeling Staphorst kwamen dinsdagmiddag 18 april bij elkaar om te vieren dat de afdeling 85 jaar bestaat. De bond voor plattelandsvrouwen werd opgericht op 21 maart 1938.
Lees meer over
De Staphorster

Voorzitter mevrouw Uiterwijk opende de middag met felicitaties en een hartelijk welkom aan de dames. Ook werd de voorzitter van het Provinciaal bestuur welkom geheten. Helaas was de burgemeester verhinderd.

Het oudste lid mevrouw Middelveld-Eissen (92 jaar) is al 68 jaar lid en heeft thuis een bloemetje gekregen. Na een toost op de jubilerende afdeling kregen de The Neighbour Sisters het woord. Deze twee dames vermaakten iedereen met hun liedjes en verhaaltjes. Tussendoor genoten de dames van koffie/thee en gebak, een hapje en een drankje.

Griekse sirtaki

De Neighbour Sisters lieten zien dat leeftijd geen rol hoeft te spelen, want de dames bleven niet altijd op de stoel zitten. Enthousiast werd door iedereen aan de Griekse sirtaki meegedaan. Als afsluiting zong het duo Adieu van André Rieu. Dit werd luidkeels meegezongen. Hierna schoven de dames aan voor een feestelijk buffet.