Vuurkorven, kramen, warme soep en het geluid van de midwinterhoorn tijdens wandeling door het Reestdal vanaf De Wheem in Balkbrug

De Ekelbloazers uit Zuidwolde laten zich horen.

De Ekelbloazers uit Zuidwolde laten zich horen. Foto: Chantal Wachtmeester

Vanaf bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug klinken op zondag 11 december midwinterhoorns door het Reestdal. De Ekelbloazers uit Zuidwolde en de midwinterhoornblazers uit Hardenberg blazen op meerdere locaties op de midwinterhoorn en laten je genieten van deze eeuwenoude traditie tijdens een winterwandeling.
Lees meer over
De Staphorster

Er zijn twee verschillende routes uitgezet: een korte en een lange route. Langs de routes klinkt het mysterieuze geluid van de midwinterhoorns door het Reestdal. Jong en oud is welkom. Juist in de winter als de natuur in winterrust is, is het heerlijk wandelen. De roep van de midwinterhoornblazers begeleidt je tijdens je wandeling door het Reestdal.

Knusse wintersfeer

Een knusse wintersfeer, goed gezelschap en heerlijk eten en drinken zijn de gewenste ingrediënten om er een meer dan sfeervolle middag van te maken. Voor of na je wandeling kun je bij de vuurkorven op het erf van De Wheem een kop soep, een warme rookworst en een lekker glas Glühwein of warme chocomelk en knieperties drinken en eten.

Er zijn een aantal kramen op de deel van het bezoekerscentrum en er is live muziek. De vrijwilligers van Landschap Overijssel zetten zich samen in voor een gezellige wintermiddag. Je kunt op 11 december starten bij de Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug, tussen 11.00 uur en 15.00 uur (lange wandeling tot 14.00 uur).