Wethouders Lucas Mulder en Herriët Brinkman van de gemeente Staphorst bezoeken basisonderwijs voor Oekraïense kinderen

Wethouders Lucas Mulder en Herriët Brinkman brachten een bezoekje aan het basisonderwijs voor Oekraïense vluchtelingen in Staphorst.

Wethouders Lucas Mulder en Herriët Brinkman brachten een bezoekje aan het basisonderwijs voor Oekraïense vluchtelingen in Staphorst. Foto: Klaas Jan Scherpenisse

Wethouders Lucas Mulder en Herriët Brinkman van de gemeente Staphorst brachten afgelopen donderdag een bezoek aan de twee locaties in de gemeente waar het basisonderwijs voor de Oekraïense vluchtelingen gegeven wordt.
Lees meer over
De Staphorster

Op locatie Doomijn krijgen negen leerlingen les in de leeftijd van vier tot zes jaar. Op de Willem de Zwijgerschool vindt het onderwijs plaats voor de leerlingen van zeven tot twaalf jaar. Het basisonderwijs wordt gegeven in nauwe samenwerking met de tien Staphorster basisscholen, de gemeente en andere betrokkenen zoals de werkgroep Ter Hulpe.

Tijdelijk

De nieuwkomersklas op de Willem de Zwijgerschool waar de kinderen worden ondergebracht is tijdelijk. Als blijkt dat de Oekraïense kinderen langere tijd, wellicht zelfs meerdere jaren, in Nederland blijven en zullen uitstromen naar regulier onderwijs, wordt gekeken op welke school in Staphorst zij het best passen. Zowel wat betreft onderwijswensen als identiteit.