Wie kweekt dit jaar de zwaarste pompoen? Farmshop Huisman uit Staphorst houdt weer een wedstrijd tijden de 'Oogstdag'

Vorig jaar was de animo erg groot voor de kweekwedstrijd. Toen werden er in totaal 87 pompoenen ingeleverd. Foto: Farmshop Huisman

Bij Farmshop Huisman uit Staphorst is het zaterdag 10 september weer tijd voor de ‘Oogstdag’. Op de scholen in de gemeente Staphorst zijn dit voorjaar pompoenzaadjes uitgedeeld aan kinderen in groep 6. Tijdens de Oogstdag kunnen de kinderen van 10.00 tot 15.00 uur de gekweekte pompoen inleveren bij de Farmshop.
Lees meer over
De Staphorster

Vorig jaar was de animo erg groot voor de kweekwedstrijd. Toen werden er in totaal 87 pompoenen ingeleverd. De zwaarste pompoen woog toen maar liefst 40,2 kg. In totaal werd er toen maar liefst 1271 kilo aan pompoenen ingeleverd. Het leuke is dat er niet alleen prijzen te winnen zijn voor de drie zwaarste pompoenen, maar ook voor degene die het dichtst bij de 5 kg en 10 kg in de buurt zitten.

Voor alle deelnemers ligt er een attentie klaar. De prijsuitreiking vindt om 16.00 uur plaats in Farmshop Huisman. Er is buiten een springkussen en in de winkel zijn leuke acties. De acties zijn ook te vinden op facebook en instagram.

Nieuws

menu