Zonnebloem Staphorst neemt deelnemers mee naar de Floriade Expo

Deelnemers van de Zonnebloem Staphorst hebben afgelopen week de Floriade Expo bezocht.

Deelnemers van de Zonnebloem Staphorst hebben afgelopen week de Floriade Expo bezocht. Foto: Marrie Figeland

De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft afgelopen woensdag 15 juni een bezoek gebracht aan de de Floriade Expo in Almere. Met een groep van zo’n 40 deelnemers en vrijwilligers vertrok de bus om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron richting de wereldtuinbouwtentoonstelling.
Lees meer over
De Staphorster

De Floriade Expo is de wereldtuinbouwtentoonstelling die dit jaar nog tot en met 9 oktober wordt gehouden in Almere met een oppervlakte van 60 hectare. De Floriade Nederland wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. Dit jaar in Almere met als thema ‘ Growing Green Cities ’. Het evenement richt zich gedurende zes maanden op de groene stad van de toekomst.

Rolstoelen mee

Bij aankomst om 11.00 uur duurde het nog eens dertig minuten om binnen te komen nadat de Zonnebloem rolstoelen uit de container gehaald waren. Daarna kreeg een ieder een lunchpakketje mee, gemaakt door de vrijwilligers. „Eenmaal binnen was de koffiehoek het belangrijkst en verspreide de groep zich. De kabelbaan en het treintje waren in trek, een grote bloemenhal waar bloemisten hun creatieve kant konden laten zien, gesnoept werd er ook van de tomaatjes, paprika enzovoorts. Alles zien is onmogelijk, maar een mooie indruk hebben ze wel meegekregen”, aldus Jan Figeland namens de Zonnebloem.