Zwem4daagse in Staphorst gaat met thema 'Boerderij' voor 47ste editie

Het thema van de 47ste Zwem4daagse is dit jaar 'Boerderij'.

Het thema van de 47ste Zwem4daagse is dit jaar 'Boerderij'. Foto: Jan Tuin

In de meivakantie van 2 tot en met 6 mei wordt voor de 47ste keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad De Broene ‘Eugte in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de boerderij. De Zwem4daagse wordt gehouden door Reddingsbrigade Staphorst.
Lees meer over
De Staphorster

Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat deelnemers verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemmen. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop deelnemers kunnen zwemmen. Je kunt dus een keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt. Het is overigens geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.

De boerderij

Bij het zwembad staat de hele week in het thema van de boerderij. Deze week zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, InShape en het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvangen deelnemers een kleurplaat die ze kunnen inleveren in de week van de Zwem4daagse. Met de kleurplaat is een mooie prijs te winnen die zaterdagmiddag tijdens de afsluiting wordt uitgereikt.

Het Werend Natuur Fonds is ook weer van de partij. Het themadier is dit jaar de olifant, die ernstig wordt bedreigd. Per dag worden ongeveer 55 dieren gedood door stropers. Tijdens de spellen en kwisvragen kun je weer veel te weten komen over dit dier. En de opbrengst van de verkopen en grabbelton tijdens de Zwem4daagse komt ook volledig ten goede van de beschermingsprojecten voor de olifant.

Zwemtijden

Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag tot en met vrijdag kan er gezwommen worden van 7.00 tot 8.00 uur en/of van 13.15 tot 21.00 uur. Donderdagavond stopt de Zwem4daagse om 19.00 uur vanwege de Dodenherdenking. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.15 en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten. De avonduren zijn over het algemeen wat rustiger.

Dinsdag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan vanaf 13.00 uur. De burgemeester opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van InShape. Woensdag is het de laatste dag om je in te schrijven. Zaterdag is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Om 16.15 uur is de afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen.