BRUUT! laat Muziekcoöperatie Meppel en Schouwburg Ogterop swingen

Bruut!: mensen binnenhalen bij de jazz

De Muziekcoöperatie Meppel en Schouwburg Ogterop slaan de handen ineen: de swingende Amsterdamse band BRUUT! wordt op donderdag 11 november naar Meppel gehaald. Het optreden vindt plaats in de foyer, waar het publiek kan staan en dansen en een bar aanwezig is, net zoals de bezoekers van de Muziekcoöperatie dat gewend zijn.

De steevast in zwart-wit gestoken rasmuzikanten maakten de afgelopen jaren furore met hun opzwepende mix van jazz, surfrock, boogaloo en hardrock. In februari 2022 zal van het kwartet de nieuwe plaat ‘Zest’ verschijnen op het roemruchte label Excelsior Recordings. Vorige maand kwam BRUUT! alvast met een voorproefje in de vorm van de single ‘Flint’. Daarop nemen ze de luisteraar mee op een „intergalactische reis door een stroboscopisch universum” vol synthesizers, strakke drumpartijen én uiteraard saxofoon.

Tickets zijn te bestellen via muziekcooperatie.nl. De zaal gaat open om 20.00 uur, het concert begint om 20.30 uur.

Toegang tot het concert wordt verleend aan mensen die de QR-code uit de CoronaCheck-app, een negatief testresultaat óf een herstelbewijs kunnen laten zien, plus legitimatie.

Nieuws

Meest gelezen