Broers Hermen en Roderick van Arnhem uit Staphorst spelen tijdens online-event van Karunia Foundation

Hermen laat op het Hinsz-orgel werken van Feike Asma en Willem Hendrik Zwart horen. Foto: Arno Lambregtse Photography

De broers Hermen en Roderick van Arnhem uit Staphorst dragen op muzikale wijze bij aan een online-event van non-profitorganisatie Karunia Foundation.

Het online-event wordt gehouden op zaterdag 17 april (20.00 uur) vanuit de Bovenkerk in Kampen.

De Karunia Foundation zet zich actief in voor kwalitatief en christelijk onderwijs op het eiland Papoea, Indonesië. Sinds Nederland zich uit deze kolonie terugtrok, ging het snel bergafwaarts met het onderwijs. Karunia is het Indonesische woord voor ‘gave’. Karunia leert leerkrachten om hun ‘gaven’ van onder meer kennis over te brengen aan leerlingen. Met het project ‘ Teach the Teacher’ steekt Karunia Foundation in op gedegen opleiding van leerkrachten.

Vanuit de Kamper Bovenkerk gaat deze jonge stichting zichzelf presenteren. Er wordt een documentaire vertoond over het werk van Karunia op Papoea. De presentaties van Pieter en Jacomien van der Wilt over het werk dat zij daar de afgelopen jaren deden worden afgewisseld met muzikale momenten. Zo speelt Roderick van Arnhem op de piano werken van onder andere Chopin en Tsjaikovski. Hermen van Arnhem laat op het Hinsz-orgel werken van Feike Asma en Willem Hendrik Zwart horen.

Het online-event is te zien via het YouTube Kanaal Kampen Bovenkerk .

De link is ook te vinden op www.karunia.org