Pompeï en Neo Rauch nog niet gezien in het Drents Museum in Assen? Liefhebbers hebben nog ruim een week de tijd

Marmeren hert uit Herculaneum op de tentoonstelling Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum in het Drents Museum.

Marmeren hert uit Herculaneum op de tentoonstelling Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum in het Drents Museum. Foto: Drents Museum / Sake Elzinga

Wie de tentoonstellingen Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum en Neo Rauch - Wegzehr nog wil zien heeft de kans tot en met zondag 26 maart. Daarna is het Drents Museum drie weken gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Op 16 april gaat het museum weer open, tegelijk met de tentoonstelling Menyala - De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe.

De tentoonstellingen trokken meer dan 65.000 bezoekers.

In Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum staan de kunst en schoonheid van vóór de vulkaanuitbarsting centraal. Te zien zijn fresco’s, marmeren en bronzen beelden en gouden sieraden. Zaterdag 25 en zondag 26 maart is er om 13.00 en 14.00 uur een introductielezing.

In de tentoonstelling Neo Rauch - Wegzehr toont het Drents Museum werk van Neo Rauch (1960), een van de meest toonaangevende hedendaagse kunstenaars. In deze overzichtstentoonstelling ligt de nadruk op Rauchs werk op papier. De honderd werken zijn voor het grootste deel nog niet eerder in Nederland te zien geweest.

Van 27 maart tot en met 15 april is het Drents Museum tijdelijk gesloten vanwege onderhoud.