'Dromen van betere tijden': expositie Vivien Nieuwenweg in gemeentehuis De Wolden

Werk van Vivien Nieuwenweg.

In het gemeentehuis van De Wolden is momenteel een expositie te zien van de lokale kunstenares Vivien Nieuwenweg. De expositie is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en is te zien tot en met 7 januari 2022.

In deze tijd van hoop waarin we ons kunnen verheugen op iets meer vrijheden na de coronaperiode wil de kunstenares met haar werk ons weer laten Dromen van betere tijden met haar verbluffende eigentijdse werk. Laat u verwonderen, fascineren, troosten en vooral genieten van deze mooie en bijzondere werken. In het gemeentehuis is ook haar artiststatement te lezen.

Vivien Nieuwenweg: „Mijn werk is dromerig, fantasierijk, gevoelig en heeft een surrealistisch karakter. Het werkproces begint met fotograferen, schetsen, schilderen, verzamelen en voelen. Ik wil laten zien wat ik zie; een stukje magie of verwondering vastgelegd. Dit proces is nooit in een keer af wat zichtbaar is in de vele lagen van fotoknipsels, gezeefd papier, oude sieraden, dingetjes, schilderingen, borduursteken en tekeningen die door elkaar en over elkaar heen gaan. Je zou kunnen zeggen dat mijnwerk een doorleefd karakter heeft. In mijn ogen is het een strijd tussen perfectie en imperfectie, zoals ons eigen bestaan.”

Vivien Nieuwenweg (22-12-81) is in 2013 afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen, als Autonoom Beeldend Kunstenaar. Ze heeft meerdere exposities op haar naam staan. Kijk ook op www.viviennieuwenweg.com.

Nieuws

Meest gelezen