Eerste applaus is binnen voor ‘De wraak van Mina Koes’. Vrijdag start reeks gratis voorstellingen van wagenspel in gemeente De Wolden

Vorige week vond de try-out plaats voor een select aantal genodigden en die hebben zichtbaar genoten. Foto: Henk Sieders

De spelers en muzikanten die het wagenspel ‘De wraak van Mina Koes’ verzorgen, hebben hun eerste applaus binnen. Vorige week vond de try-out plaats voor een select aantal genodigden en die hebben er zichtbaar van genoten. Een klaterend applaus daalde neer op de crew, die vanaf vrijdag twee weekenden door De Wolden toert met de wagen, alsmede eenmaal in Dedemsvaart speelt

De try-out vond plaats bij de theaterschuur van Jan Veenstra en Marga Kool in Linde, de locatie waar ook alle repetities plaatsvonden. Vrijdagavond om 19.00 uur is het kerkplein in Zuidwolde de plaats van handeling van de première, waar publiek gratis toegang heeft. Er wordt gezorgd voor een coronabestendig theater.

Op tournee

Zaterdag 28 augustus staat de wagen om 14.00 uur bij het Drogterhuus in Drogteropslagen, terwijl om 17.00 uur in Echten een voorstelling wordt gegeven op de brink. Daar wordt tevens een nieuw kunstwerk onthuld en is een belevingswandeling met Mina Koes in de hoofdrol.

Een dag later moeten de spelers en muzikanten weer in actie komen: om 13.00 uur op de Brink in Ruinen, om 15.00 uur bij De Karstenhoeve in Ruinerwold en om 16.30 uur bij de Coop in de Wijk. Dan hebben de mensen een paar dagen rust, alvorens het tweede weekend aanbreekt.

De Gashouder Dedemsvaart

Vrijdag 3 september staat het wagenspel bij De Gashouder in Dedemsvaart, waar om 19.00 uur een voorstelling gespeeld wordt. Zaterdag 4 september is het de beurt aan achtereenvolgens Alteveer (11.00 uur), Linde (13.30 uur) en Fort (15.30 uur), steeds bij het dorpshuis. De laatste speeldag is zondag 5 september met optredens in Veeningen (13.00 uur Markehuus) en Zuidwolde. Daar staan om 15.00 en 16.30 uur optredens in theaterkuil De Falieberg gepland, om de reeks mooi af te sluiten.

De groep heeft er dan dertien officiële voorstellingen opzitten en worden de ogen eindelijk gericht op het openluchttheaterstuk waar het eigenlijk allemaal om draait: ‘De moord op Mina Koes’. Deze zou in 2020 gespeeld worden bij Het Zwarte Gat, maar de reeks werd door corona uitgesteld. Ook dit jaar was dat niet mogelijk, waardoor de openluchtvoorstellingen nu voor 2022 op de agenda staan.

Meer info: www.minakoes.nl

Nieuws

Meest gelezen