Recensie | Fascinerende samenspraak in Engelenbak in Ogterop Meppel. Klassieke Volvo speelt een prominente rol in 'Een vrouw blijft thuis'

Een vrouw blijft thuis is een toneelvoorstelling van Bellevue Lunchtheater, het productiehuis van het Amsterdamse Theater Bellevue. Er wordt in de Engelenbak van Schouwburg Ogterop geen broodje geconsumeerd of koffie gedronken. Wel kunnen de 35 bezoekers reeds na 50 enerverende minuten weer opstaan. Ze schonken een voorzichtig, bijna aftastend applaus.

De jonge kunstenares Daan komt bij haar stiefmoeder Stien op bezoek.

De jonge kunstenares Daan komt bij haar stiefmoeder Stien op bezoek. Foto: Bart Grietens

Kennelijk bijkomen van alle emoties die topactrices Ariana Schluter en Sophie van Winden op de speelvloer hebben getoond. Ze vertolken een fascinerende samenspraak tussen een jonge kunstenares Daan die bij haar stiefmoeder Stien, een psychotherapeut, op bezoek komt. We horen citaten van een recensie over een neon-installatie van Daan, een kleurrijk mozaïek van lichtbuizen dat schuin boven de speelvloer hangt. Een kale vloer met alleen een Chesterfield-fauteuil, zo een die regelmatig is aan te treffen in de behandelkamer van een zielenknijper. Verder herinnert een stapeltje lp’s aan de pas overleden vader en echtgenoot.

Nieuws

Meest gelezen