Huite Zonderland vertelt over sportgezin

Epke Zonderland in actie. Archief Zonderland

Havelte -Huite Zonderland, de vader van Epke Zonderland, vertelt op woensdag 6 maart bij de Vrouwen van Nu in De Veldkei Havelte over alles wat het gezin meemaakt vanwege de sport van zoon Epke Zonderland.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, niet-leden betalen 6 euro (inclusief 2 koppen koffie/thee). Het gezin van Huite Zonderland kent vier op topniveau turnende kinderen, waarvan Epke de meest succesvolle is.

Turnen was altijd belangrijk voor de familie Zonderland. Huite Zonderland is vanaf 2001 tot 2009 actief geweest als penningmeester, waarnemend voorzitter en later voorzitter bij de Technische Commissie Turnen Heren. Tussen 2009 en 2017 was Huite Zonderland bondsbestuurslid en vicevoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Als bondsbestuurslid was hij mede verantwoordelijk voor het vaststellen van het strategisch beleid van de KNGU. Bij zijn afscheid ontving hij een Koninklijke Onderscheiding. Huite Zonderland illustreert zijn presentatie met wedstrijdbeelden van Epke.

Na de pauze beantwoordt hij vragen vanuit de zaal en hij rondt zijn verhaal af met een analyse van de Olympische oefening, waarmee zoon Epke goud haalde.

De bijeenkomst begint om 19.45 uur.

Nieuws

Meest gelezen