Meander Bigband en The Apollo BigBand betreden het podium van De Spil in Nieuwleusen

Meander Bigband is het schoolorkest van het Meander College in Zwolle. Foto: Aangeleverde foto

Het schoolorkest Meander Bigband uit Zwolle en The Apollo Bigband uit Goor geven zaterdag 23 oktober een optreden in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

„Het heeft door Covid even op zich laten wachten, maar nu we weer gave activiteiten mogen organiseren, gaan we gelijk van start met het organiseren van tal van leuke activiteiten voor de inwoners van Nieuwleusen en omstreken”, aldus Keijzer, manager van Kulturhus De Spil.

Meander Bigband was in 2019 al eens eerder live te bewonderen, tijdens het SPIL midzomerfestival dat was georganiseerd door Kulturhus De Spil. Het optreden was zo’n succes, dat de organisatie beloofde om het schoolorkest nog eens uit te nodigen. Het schoolorkest treedt op onder leiding van dirigent Albert Dam. Onder zijn bezielende leiding stonden ze de afgelopen jaren al voor een divers publiek. Zo reisde het gezelschap naar Afrika, Amerika en Azië. „Optreden in Nieuwleusen voelt daarom een beetje als een thuiswedstrijd.”

Beide bigbands geven hun optreden in de sporthal van Kulturhus De Spil, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een warme, sfeervolle ruimte.

The Apollo Bigband start om 19.30 uur. Na de pauze is het podium voor Meander Bigband.

Kaartjes zijn vanaf dinsdag 12 oktober te bestellen via de website van Kulturhus De Spil. Entree is op basis van de geldende coronamaatregelen.

Nieuws

Meest gelezen