Puppet International Meppel start kaartverkoop van de jubileumeditie

Compagnie LaPendue met Tria Fata.

Compagnie LaPendue met Tria Fata. Foto: Tomas Vimmr

Poppen- en objectentheater Puppet International wordt gehouden van 19 tot en met 23 oktober op ruim 25 locaties in Meppel. Er zijn meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 (inter)nationale makers en gezelschappen te bekijken. Op dinsdag 21 juni om 11.00 start de kaartverkoop voor de vijftiende editie.

Het festival opent op woensdag 19 oktober met een feestelijke openingsavond in de Grote Zaal van Schouwburg Ogterop. Tijdens de ‘Puppet Teaser’ komen korte acts voorbij uit voorstellingen die de dagen erna tijdens het festival te zien zijn.

Puppet International focust jaarlijks op een land of regio. Dit jaar is dat Duitsland. ‘Duitsland heeft een rijke poppenspelcultuur. Er zijn twee grote opleidingen voor poppenspelers in Berlijn en Stuttgart en er zijn veel poppenspelfestivals’, aldus artistiek leider Elly Bakker. ‘Er worden veel traditionele voorstellingen gemaakt met marionetten en handpoppenspel, maar er wordt ook volop geëxperimenteerd met nieuwe technieken’.

Zo staat Das Laboratorium met twee voorstellingen in het festival, dat is vakmanschap voor de échte poppenspelliefhebbers. Ze maken kleine en intieme voorstellingen die tot tranen toe roeren. Ook bijzonder is de productie ‘Heimat Neuhof: Panorama’ van de Duits-Nederlandse Silas Neumann, die het verhaal vertelt over zijn oma die moest vluchten in oorlogstijd. Door een klein kijkgaatje in een houten bouwwerk neemt hij zes bezoekers per voorstelling mee in haar bijzondere verhaal.

Uiteraard zijn ook de routes weer onderdeel van het festivalprogramma.

Het volledige programma is te vinden op www.puppetinternational.nl, kaartverkoop via Schouwburg Ogterop.