Galerie Steenwijk introduceert 'De Negende Kunst' van Géwout Esselink. 'Soms zit een tekening precies in mijn hoofd en rolt er ook zomaar uit. Dat zijn meestal de mooiste tekeningen'

Na de middelbare school in Steenwijk ging Géwout Esselink studeren aan de kunstacademie. Hij koos voor het vak van illustrator. In de tentoonstelling Prentenboek in Galerie Steenwijk laat hij zien dat het onderscheid tussen ‘kijkvoer’ en ‘leesvoer’ flinterdun kan zijn en dat illustreren een volwaardige kunstvorm is.

Werk van Gëwout Esselink.

Werk van Gëwout Esselink. Foto: Géwout Esselink

Toen Géwout Esselink (Deventer, 1957) na de middelbare school in Steenwijk aan de kunstacademie ging studeren, kon hij kiezen uit verschillende studierichtingen. De opleidingen voor autonoom beeldend kunstenaar, illustrator, docent tekenen en handvaardigheid en grafisch vormgever waren destijds nog gescheiden vakgebieden waarbij de studierichting ‘autonoom beeldend’ iets hoger in de hiërarchie stond, omdat studenten hier werden opgeleid tot ‘vrij kunstenaar’. De andere opleidingen gingen meer in de richting van toegepaste kunst. Toch koos Esselink, die op vijfjarige leeftijd van Deventer naar Steenwijk verhuisde, voor het vak van illustrator.

Nieuws

Meest gelezen