Shakespearetheater in Diever bestaat 75 jaar. En dat wordt gevierd. Mét voorstellingen. Kaartverkoop voor jubileumuitvoeringen start vrijdag

Het Shakespearetheater. Archieffoto/Wilbert Bijzitter

Het openluchttheater in Diever start op vrijdag 23 april met de kaartverkoop voor de jubileumvoorstellingen van het Shakespeare Theater. De aanvangsdatum van de ticketverkoop is niet toevallig gekozen: het is vrijdag Shakespeare Day, ter ere van zijn geboorte in april 1564 en zijn sterfdag op 23 april 1616.

Al sinds 1946 wordt Shakespeare op hoog niveau en met veel succes in Diever gespeeld. Eigenlijk werd er vorig jaar al 75 jaar in het openluchttheater gespeeld, maar de banken bleven toen noodgedwongen leeg. Nu het theater mogelijk weer open mag, wordt dit jubileum in de zomer op een heel bijzondere wijze gevierd.

Kortste tragedie en kortste komedie

Er worden namelijk twee van Shakespeares stukken in één voorstelling gespeeld: zijn kortste tragedie ( Macbeth ) en zijn kortste komedie ( Comedy of Errors ). Voor deze bijzondere jubileumuitvoering zijn beide stukken overigens nóg iets ingekort. Maar wel zo dat de toeschouwer zelf kan ervaren hoe grappig Macbeth en hoe verdrietig de Comedy of Errors kan zijn.

Afhankelijk van de ontwikkelingen zullen in eerste instantie 200 toeschouwers per voorstelling toegelaten worden, maar het is goed mogelijk dat dit er na verloop van tijd meer mogen zijn. Op dit moment is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar omdat de bezoekers van vorig jaar hun kaarten hebben omgeboekt naar dit jaar.

In juni en begin juli zijn de try-outs van Macbeth en Comedy of Errors . De uitvoeringen vinden plaats in augustus en september.

Meer informatie en kaartverkoop: www.shakespearetheaterdiever.nl